porecNu är vi i full färd med att planera årets semester.

Efter att ha kollat runt på olika charter resor kom Anita fram till att Kroatien var det land hon ville åka till. Men eftersom vi i år vill åka i Juni så var resorna typ redan slut eller väldigt dyra. Vi började då spåna på att ta bilen ner och bila runt i Kroatien och länder runt om. Med en bilresa på 250 mil enkel resa (enligt ViaMichelin) så verkade det inte helt omöjligt… Vi räknade med övernattning i södra Sverige och i Tyskland innan vi skulle komma ner mot Kroatien…. Vist det skulle bil en del utgifter med bensin, färja, hotellrum osv. och tid skulle det ta…

Men eftersom jag tycker om att kolla runt på Internet så kollade jag runt lite på olika flygbolag och fann att resor till Centraleuropa var mycket prisvärda. Och att en liten hyrbil i inte kostar så himla mycket.

Så flyg för 4 pers till Brateslava med ett lågpris flyg som lägger på avgifter på avgifterna skulle det kosta ca 2350 (med bara två in checkade väskor (mer om det senare)) och en liten hyrbil ca 3000 (+-500kr).  Det är nästan billigare än att köra bil ner. Bilkostnaden skulle typ bli 2 x 800 (hotell) + 2 x 900 (färjor) + 3400 (Bensin 2 x 150 mil) = 6800 kr bara för att ta sig till Wien/Bratislava med egen bil… Så det är billigare och flyga till Bratislava och sedan hyra bil!

Nu är hotell bokade i Österrike , Tyskland, Italien och Kroatiens och Slovenien!

Jag ska skriva mer om hur resan kommer att gå till, om allt klaffar… Jag har gjort ett schema…

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

2 kommentarer till “Planering av bilsemester i Kroatien, Italien, Tyskland, Österrike och Slovenien”

  1. Bilresa skriver:

    Blev det någon resa till Slovenien till slut?

  2. Balkan Muzika skriver:

    Hej, vill bara göra dig medveten om att det finns en bra balkansk musik sajt på Balkan Muzika och om du har vänner från balkan så tror jag att dem kommer tycka om den väldigt mycket.

    Med vänliga hälsningar
    Muzika-Balkan.